Förändring

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]Förändring

Ett skeende som innebär att sluta eller släppa taget om det vi gjort tidigare till förmån för något nytt och annorlunda.

 

Att leda och att hantera förändringar i sin organisation

Bakom varje förändring finns, när man studeras dess ytterligheter, bara två verksamma krafter. Den ena är att kunna kapitalisera på något nytt eller annorlunda. Det andra är att undvika något som hotar verksamheten. I grund och botten samma verksamma krafter som påverkar individens vilja och förmåga att genomföra en förändring.

Ett av de absolut största hindren för en framgångsrik förändringsresa är mänskligt motstånd vilket i sin tur bland annat bottnar i bristande förståelse kring varför något sker. Det är ledningen och ledares ansvar att tillse att alla vet varför en förändring sker, hur den ska genomföras och hur den gemensamma målbilden ser ut.

”Bristande planering, resurser och tidsbrist kan förvisso utgöra kraftfulla hinder. Men om du inte har din personal med dig så kommer förändringen inte ske. Ditt försök att implementera något nytt blir istället ett narrativ kring den bula på vägen din personal långt senare kommer hänvisa till som ’det där har vi provat förut – det gick inte då heller.’ ”

(M.Gustafson, Upprepat budskap 2010 -ff)

Inbrief hjälper ledare att

  • tänka och agera strukturerat kring förändringsresan de leder
  • kommunicera effektivt
  • formulera sina budskap på ett kongruent och inspirerande sätt
  • hantera egna och andras reaktioner så att energin nödvändig för att komma vidare byggs upp och bevaras
  • att hitta trygghet & stabilitet
  • att själva kunna se och belysa de steg de behöver ta för att avancera

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2438″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]